Οδηγίες και συμβουλές

CPAP: αποτελεσματική βοήθεια για ασθενείς με υπνική άπνοια

cpap-gia-astheneis-me-ypniki-apnoia

O ύπνος καταλαμβάνει το 1/3 της ζωής μας και είναι απαραίτητος για τη σωματική και ψυχική μας υγεία και ευεξία.   Η πιο συχνή διαταραχή του ύπνου είναι το Σύνδρομο υπνικής άπνοιας και έχει σοβαρές επιπτώσεις στην επαγγελματική και κοινωνική ζωή.

Η θεραπεία της υπνικής άπνοιας προσφέρει πολλά οφέλη. Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη κινδύνου για:

  • καρδιακές παθήσεις
  • αρτηριακή πίεση
  • εγκεφαλικά επεισόδια

Η θεραπεία της υπνικής άπνοιας μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, βελτιώνοντας τη συγκέντρωση ενώ ακόμα, μπορεί ακόμη και να τονώσει τη διάθεσή σας.

Η καλύτερη και αποτελεσματικότερη λύση για τη θεραπεία της άπνοιας ύπνου είναι η θεραπεία συνεχούς θετικής πίεσης αεραγωγών (CPAP).   

Το κύριο όφελος από τη χρήση συσκευής CPAP είναι η μείωση των επεισοδίων μη φυσιολογικής αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ως αποτέλεσμα, η θεραπεία με  CPAP μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα που σχετίζονται με τη διαταραχή της αναπνοής στον ύπνο και να σας προσφέρει:

  • Βελτιωμένη ποιότητα ύπνου
  • Μειωμένο ροχαλητό
  • Λιγότερη υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας
  • Αυξημένη παραγωγικότητα εργασίας
  • Βελτιωμένη διάθεση

Οι συσκευές CPAP διατηρούν ανοιχτούς τους αεραγωγούς κατά τη διάρκεια του ύπνου. Παρέχουν αέρα στον αεραγωγό σας με μια συγκεκριμένη πίεση για να σταματήσουν την κατάρρευση του αεραγωγού ενώ  εσείς κοιμάστε. Αυτό σας βοηθά να αναπνέετε καλύτερα τη νύχτα και μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συνολικής υγείας σας.

Ενώ υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στη θεραπεία του προβλήματος αυτού, το CPAP παραμένει ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους βοήθειας ασθενών με άπνοια ύπνου.

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο μηχάνημα CPAP για εσάς

Τα μηχανήματα CPAP ταξινομούνται ως ιατροτεχνολογικά προϊόντα, επομένως διατίθενται μόνο με ιατρική συνταγή. Εάν έχετε διαγνωστεί με διαταραχή της αναπνοής στον ύπνο   ο γιατρός  θα σας συνταγογραφήσει το μηχάνημα CPAP.

Η εξειδικευμένη ομάδα της Viobreath θα είναι δίπλα σας κάθε στιγμή για την επιλογή του κατάλληλου μοντέλου, για την εκπαίδευσή σας και την παρακολούθηση της σωστής χρήσης της συσκευής.

Πηγή:
lowtcenter.com
sleepfountation.org
Πίσω στη λίστα